Julien Hazard Affineur - Rue Vanderkindere 137, 1180 Bruxelles  - 02/851 89 60  - info@julienhazard.be

SCHOTELS & FORMULES

WIJNEN

SOIRÉES DÉCOUVERTES

BROOD

 

SPECIALITEITEN

FIJNE VLEESWAREN

 

Julien Hazard Affineur - Rue Vanderkindere 137, 1180 Bruxelles  - T: 02/851 89 60  - info@julienhazard.be

SCHOTELS & FORMULES

Enkele stukken kaas, brood en een goed glas wijn of bier… Heerlijk in zijn eenvoud !

Wij kiezen met de grootste zorg perfect gerijpte kazen voor uw dessert, maaltijd of buffet. Wij maken ook aangepaste bordjes en schotels  voor uw aperitief, vergadering of receptie.  PDF

SOIRÉES DÉCOUVERTES

Kom met ons mee op ontdekkingstocht !

 

Ik maak met u een wandeling doorheen de fascinerende wereld van de kaas. We serveren een kaasschotel opgevat als een degustatie-menu in vijf gangen met aangepaste wijnen. In een avond gewijd aan smaak, deel ik met jullie mijn passie terwijl ik honderduit vertel over de productie, rijping en degustatie van elk product. Een gemoedelijke en gulzige avond onder vrienden, collega’s of familie…

Wat, waar, wanneer ?

•  Achteraan de winkel, in onze degustatieruimte

•  Vanaf 8 personen, tot maximum 16 personen

 • Donderdag of vrijdag, van 20h00 tot 23h00

•  Op reservatie per groep, naargelang onze beschikbaarheid

Voor de bierliefhebber organiseren we deze formule graag met aangepaste bieren.

Vanaf 16 personen organiseren we deze avond bij u thuis of in een zaal naar keuze. U zorgt voor tafels, borden en bestek, en het feest kan beginnen…

Priis ?

Met Wijn……………….€ 50,00 per persoon

Met Bier………………..€ 35,00 per persoon

SPECIALITEITEN

Kaas in al zijn gedaanten…

 

In het seizoen, naargelang het aanbod op de vroegmarkt, vindt u bij ons :

Brocciu AOP, Brousse, Mont d’Or AOP, Burrata bio, Mozzarella di Bufala DOP van rauwe melk, Feta AOP in het vat gerijpt, Tomme fraiche uit de Aubrac en Cancoillotte franc-comtoise…

 

Wij hebben ook een uitgebreid assortiment zuivelproducten zoals onze yoghurts, crème crue de Normandie, Plattekaas van Mr Walschot, ricotta, rauwmelkse belgische en franse boters en huisgemaakte Fontainbleau.

WIJNEN

Wijn,  onmisbare gezel van kaas…

 

In samenwerking met gepassioneerde wijnhandelaars gaan wij op zoek naar die wijnen die zich het best laten drinken met onze kazen. Wij laten u graag genieten van onze mooie selectie « natuurwijnen ». Deze wijnen worden gemaakt van druiven afkomstig van biologische landbouw, met de hand  geplukt. Tijdens de vinificatie houdt de wijnboer eraan om het levende karakter van de wijn te bewaren. Hij vermijdt elke technische interventie die het bacteriële leven kan wijzigen, en onthoudt zich van chemische additieven,  met uitzondering van zwavel in verwaarloosbare hoeveelheden, indien nodig. Wij kiezen voor karakterwijnen die zich laten drinken, en zuiver van smaak zijn.

 

 

Hieronder vermelden we enkele wijnmakers waarmee we graag samenwerken :

Domaine Vouette & Sorbée, André Beaufort, Clos de l’Elu, Domaine la Paonnerie, Alexandre Bain, Domaine Dupasquier, Julien Meyer, Hervé Villemade, Jean-Paul Thévenet, Mas Coutelou, …

 

BROOD

 

Lekker brood mag niet ontbreken bij een kaasschotel !

Brood ondersteunt de smaak en zorgt voor contrast door zijn textuur. Hij zorgt voor evenwicht in alle verschillende smaken.  Wij kiezen voor brood zonder toevoegingen, met een pure smaak en karakter…

 

Wij bakken dagelijks rustiek stokbrood met een stevig kruim en knapperige korst… Op vrijdag en zaterdag, of op bestelling, vindt u bij ons ook kleine broodjes met noten of olijven, flûtes met hazelnoten/rozijnen en het biologisch zuurdesem brood van Hopla Geiss Bakery.

 

FIJNE VLEESWAREN

 

Wij hebben een mooi aanbod fijne vleeswaren dat wij met zorg selecteren in lijn met onze filosofie…

 

Jamon Iberico de Juan Pedro Domecq

Prosciutto di Parma de la maison Villani

Saucissons de la maison Teyssier

Terrines artisanales

Coppa corse, …