Julien Hazard Affineur - Rue Vanderkindere 137, 1180 Bruxelles  - 02/851 89 60  - info@julienhazard.be

De industrialisatie van melkproductie, en kaasproductie in het bijzonder, beperkt het palet aan smaken en geuren.

Ik wil kazen voorstellen die hun terroir, textuur, aroma en smaak ten volle tot uiting brengen. Dat is de reden waarom ik elke woensdag, in het holst van de nacht, richting vroegmarkt in Rungis vertrek, ‘de buik van Europa’.

Het is daar dat ik, tussen die enorme keuze, hoogwaardige, rauwmelkse, bij voorkeur ambachtelijke kazen en boerenkazen selecteer, dat alles met respect voor de traditie en hun natuurlijke omgeving. Ik bekijk, betast en proef. Geen enkele kaas in onze kelders is niet door mijn handen gegaan. Die selectie is prioritair: want ‘al het goede vertrekt van een goed product’.

 

Julien Hazard Affineur - Rue Vanderkindere 137, 1180 Bruxelles  - T: 02/851 89 60  - info@julienhazard.be